En Ucuz Aksiyon Kamerası

Şahane görüntüye sahip, HD kalitede 4 saat çekim yapabilen bir aksiyon kamerasına mı ihtiyacınız var?  O zaman gidip Go-Pro alın. Anlatacağım aksiyon kamerası nın hiç böyle özellikleri yok; kendisi küçük, ucuz ve parasına göre çekiyor. Hiç bir zaman bir Go-Pro beklemeyin, baştan söyleyeyim. Ancak, çok param yok kardeş, bana en son ne olur diyorsanız, 42 TL falan olur sanırım. Şaşırmayın, ciddiyim 42 TL’ye olur. Nasıl mı? Anlatayım hemen. Aşağıda yer alan linklerden almanız gereken, gittigidiyor.com sayfasından 2 ürüne de ulaşmanız mümkün.

MD80 Aksiyon Kamerası için: http://urun.gittigidiyor.com/fotograf-kamera/mini-dv-kamera-bebek-bakici-hd-2016-model-229930346

Fisheye Lensler için: http://urun.gittigidiyor.com/cep-telefonu-ve-aksesuar/balik-gozu-selfie-lens-seti-macro-genis-aci-235576831

Şimdi öncelikle aksiyon kamerası özelliklerini belirtmekte fayda var, bu kamera yaklaşık 45 dk çekim yapıyor. Aksiyon kamera lensler olmadan, sona kadar açılmış zoom efekti ile çekim yapıyor, yani çok kötü. Ancak, lensler ile birlikte, yaklaşık 160 derecelik çekim yapmak mümkün. Bir çok video çektim, tek sorun, renk. Hafif soluk; ancak 42 TL’lik ufacık bir kameradan da, yazının başında dediğim gibi Go-Pro kalitesi beklemek biraz haksızlık olur. Seste hiç bir sorun yok. Aksiyon kamerası özellik itibari ile, sese duyarlı modda otomatik 2dk’lık çekimler yapabiliyor. Bu özellik için 60 desibel uyarıcı sese ihtiyacı var, yani evde kapının kapanması çekim yapmak için yeterli.

Aksiyon Kameranın aynı boyutta başka modelleri de mevcut; MD80 – MD90 adıyla internette bulabilirsiniz. Hatta orjinalini alırsanız sanırım 120 TL civarında, ancak hem çekim kalitesi hem de çekim süresi olarak kat be kat iyi. Aksiyon kamera lensi de orjinal olduğu için, fisheye lens olmadan bile gayet güzel çekim yapabilirsiniz. Üzerine anlatacağım gibi fisheye lens de eklerseniz tadından yenmez. Ancak ben fakirlikten replika model üzerinden gideceğim. Gelelim dünyanın en küçük, en ucuz ve en şirin kamerasını yapmaya:

Olay tamamen sipariş verme, paket açma, kesme, yapıştırma ve kullanma üzerine kurulu. Siparişi istediğiniz yerden verebilirsiniz, ben önce Aliexpress’ten aldım, ancak o kamera düzgün çalışmadı. Sonrasında gittigidiyor’dan aldım, halen onu kullanıyorum. Diğerini webcam yaptım ehehehehe. Elinizde fisheye lens varsa, öncelikle kamerayı sipariş edip, görüntünün nasıl olduğuna bakın. Eğer düzgün görünmüyorsa lensleri sipariş edebilirsiniz. Lensler de geldikten sonra,

Aksiyon Kamerası nı Nasıl Yapacaksınız?

  1. Lenslerin içinde bulunan, telefona lenslerin sabitlenmesini sağlayan klips’i keseceksiniz. Lenslerin oturduğu ve çevirerek sabitlediğiniz yeri, mandallarından bir tel kesici yardımı ile ayırın,
  2. Ayırdığınız kısım, bir çember şeklinde olmalı, eğer çember şeklini bozan parçalar varsa bu kısımda herhangi bir kağıt zımpara veya törpü kullanabilirsiniz. Bu madde tamamen size kalmış, isterseniz o şekilde kullanın.
  3. Çemberi, bir yapıştırıcı yardımıyla yapıştırın. Japon yapıştırıcısı kullanmayın, çünkü kameraya oturan kısmı eritebilirsiniz.
  4. Çemberin arka tarafına yapıştırıcı sürün, ve kameranın lensi, çemberin merketine gelecek şekilde oturdun. Sonrasında çember üzerine mandal yardımıyla baskı yapın. Yani çemberi iyice kameraya yapıştırın.
  5. 1-2 gün sonra, çembere sürdüğünüz yapıştırıcı sertleşince sırayla lensleri çembere çevirerek sabitleyin, zaten yerleri hazır, siz sadece takacaksınız. Ancak benim aldığım lenslerde şöyle bir sorun var. Sadece balık gözü lens işe yaramıyor, lensi taktığınızda kamera odaklayamadığı için, flu görüntü alıyorsunuz, bunun için de, lenslerin hepsini sırayla takmanız. Bunun için önce macro, sonra wide, ve en son balık gözünü takmalısınız.
  6. Yalnız wide üzerine balık gözü takılamadığından, yine yapıştırıcı yardımı ile balık gözü lensi, wide lense yapıştırmalısınız. Ben elektrik bandı kullanarak, hepsini sabitledim ve yukarıdaki görüntüde yer alan kamera çıktı karşımıza.

Bundan sonraki kısımlar tamamen, askiyon kamerası nı nasıl kullanmak istediğiniz ile alakalı. Ben kamerayı yurtdışı gezimde, yakama veya çantama takarak kullandığım için, kamera içinden çıkan aparatlardan mandallı olanını kullandım. Kaybolmasını önlemek için de yine kamera ile birlikte gelen ipi kullandım.

Eğer siz kamerayı, başınıza, kaskınıza veya bisikletinize bağlamak istiyorsanız, kemer tokası modunu kullanabilirsiniz.

Ayrıca internette, cihaz için yapılan pil modlarını da bulabilirsiniz, bu sayede içerisinde yer alan dandik çin malı piller yerine, harici pil bağlayarak 45 dk yerine 4 saat çekim yapabilirsiniz. Bir de içine eklenecek, micro SD cartı da söylemekte fayda var. 8 Gb’a kadar destekliyor. Bunların tamamen dışında, kamerayı bilgisayara bağlayınca web cam olarak kullanabiliyorsunuz.

Sonuç olarak, 3-4 saatte şarj olup, 45 dakika boyunca kullanabileceğiniz, fiyatına göre bence mükemmel olan bu aksiyon kamerası ndan siz de yapabilirsiniz, yukarıda anlattığım kadar kolay.

Sanver: