Sensible Soccer 2013

Nedir?

1992 yılında Sebsible Software tarafından yazılan efsanevi Sensible Soccer! Bilenler bilir, eski zamanların 386 PC’lerde başından kalkmamacasına oynadığımız en iyi, en bilinen ve en eğlenceli 2 disketlik oyunlarından biri olan Sensible Soccer! Tarihte en çok oynanan oyunlardan biri olan Sebsible Soccer, eski zamanda bile Uluslararası bir çok turnuvaya konu olmuştur. 2 boyutlu basit grafikleri ve basit oynanabilirliği ile her yaştan bilgisayar oyun severine hitap etmiştir.

Çıkış zamanında bile oyunun en dikkat çekici özelliklerinden biri de kadrolar ve sürümlerinin transferleridir. Telif  haklarının hak getirdiği zamanlara denk gelmiş olacak ki, takım isimleri dahil tüm oyuncu isimleri gerçektir, hatta oyuncuların saç modelleri, ten rengi ve futbolsal özellikleri bile sisteme dahil edilmiştir.

İçerisindeki bir çok mod ile, en gerilerden aldığınız bir takımı şampiyon yapabilir, takımın kasasına milyon dolarlar koyabilirsiniz. Oyun içinde yerel ligler, özel kupalar, şampiyonlar ligi ve benzerlerinin yanında, Dünya Kupası da vardır.

Oyun içerisinde kaleci kafasına göre takılırken, sadece penaltılarda kaleciye fikir verebildiğiniz gibi, bir de oyuncuların kullandığı yerden kayma ve topa kafa atma özellikleri mevcuttur.

Yine bilenler bilir, 96/97 sezonunda en güzelinden ingiliz spikerin sesi ile hayatımıza girmiş ve gönüllerimizde hiç bir kadının elde edemeyeceği bir yere sahip olmuştur 😕 Ben çok oynardım, halen daha oynuyorum! 😕 Belki inanmayabilirsiniz ama Windows 8.1 ‘de bile oynayabilirsiniz artık, hem de 2013/2014 kadroları ve en yeni transferleri ile. Yapmanız gereken sadece aşağıdaki dosları indirmek, ve adımları uygulamak.

Dosyalar

PC Kurulum Dosyası

PC Update Dosyası (Dosyayı açmak için 7zip programına ihtiyaç duyabilirsiniz.)

(Dosyaların orjinalleri www.sensiblesoccer.de adresinden alınmıştır)

Nasıl?

  1. Dosyaların ikisini de indirin.
  2. Dosyalardan PC Kurulum Dosyasını yani pc_swostp_v1.5_setup.exe dosyasını bilgisayarınıza kurun.
  3. Oyunu başlatmadan update_v1.5.1.7z dosyasının içerisindeki bütün dosyaları kurulum dizininin içine atın, ve sorulursa “Üzerine Yaz” seçeneğini işaretleyin. Değiştirmediyseniz standart kurulum dizini : C:\Games\pc-swos-totalpack olarak gözükmektedir.
  4. Daha sonra oyunu masaüstü ikonuna çift tıklayarak çalıştırın.
  5. Oyunu en iyi ayarlarla oynamak için öncelikle “Size” kısmını “orijinal” yapın. Daha büyük ekranda oynamak isterseniz listeden seçebilirsiniz. Aynı şekilde isterseniz tam ekran (Full Screen) da oynayabilirsiniz.
  6. Enhancement” kısmını “hq3x” olacak şekilde ayarlayın. Bu sayede en iyi kalitede görüntü elde etmiş olursunuz.
  7. “Play” tuşuna basıp Başlatma Seçeneklerine geçiş yapın.
  8. Açılan kısımda, üst tarafta gözüken listeden yıllara göre kadroları görebilirsiniz. Günümüz  2013/2014 sezonu için listenin en altında bulunan “Synchronated SWOS 13-14 Update v1.0” seçeneğini işaretleyin.
  9. Daha sonra listenin üstünde bulunan sekmelerden “Graphics” sekmesine gelin. Burada oyun içerisinde gözle görülür farklar yaratan grafik paketlerini görebilirsiniz. Ben “SWoS Grafiki 2006 v2.0” ve “Summer Pack 2012 (by Carling)” paketlerini tavsiye ediyorum. Detaylar ve ortam gayet günümüz koşullarına ve görüntüsüne uygun.
  10. Daha sonra yine üst taraftaki sekmeden “Sound” sekmesine gelin. Burada oyun içerisindeki ses paketlerini görüyoruz. Ben alışıldık ingiliz aksanlı spiker için “Orjinal” paketi tercih ediyorum, ama deneyerek istediğiniz paketi seçmeniz mümkün, gayet farklı paketler mevcut.
  11. Alttaki “Okay” butonunu kullanarak oyuna giriş yapabilirsiniz. Standart olarak sağ CTRL tuşu oyunda PAS/ŞUT ve SEÇME olarak kullanılmaktadır, aynı şekilde yön tuşları da standarttır.

Umarım bu şahane oyunu oynamanız için size yardımcı olabilmişimdir, şimdi arkadaşınızla başından kalkmadan saatler geçirmeye hazır olun! 😕

Sanver: