Deus Ex : Human Revolution

Deus Ex kelimesi belki yeni oyuncular için pek bir şeyi fade etmeyebilir fakat benim gibi eski nesil oyuncuların hafızasına sağlam kazınan kült yapımların başında gelmektedir. Fps kategorisine çok büyük anlamlar kazandıran deus ex serisi, bu türü “önüne geleni vur, ilerle” şeklinde bir oynanıştan çok daha geniş çerçeveden bakmaya yönlendirmeyi başaran mihenk taşlarından biri. konuşma/gizlilik/hack/ateş etme gibi metodları birbiriyle harmanlayan Deus Ex, daha o zamanlardan bize geleceğe yeni bir kapı açtığını göstermişti.

Konuşma : karakterlerle konuşma ekranlarında sorulan soruları ve cevapları seçip gidişatı değiştirebiliyosunuz.

Gizlilik : oyun sırasında güvenlik görevlilerini öldürmek ve diğerlerini çağırmak yerine, assasian creed tarzında arkadaş yaklaş ve etkisiz hale getir kısımları mevcut.

Hack : kapılar ve bilgisayarları hack etmek için serverla yarışıyosunuz

Karakteri geliştirme : kazandığınız tecrübe puanları ile karakterinizi çeşitli açılardan geliştirip daha kuvvetli ve savaşçıl yapabilirsiniz : paraşüt, daha uzağı görme, 3-4-5 seviyeleri hack, ağır cisimler kaldırma daha iyi nişan, daha iyi görünmezlik, güç, enerji vb.

Yukarıdaki bu özellikler sayesinde oyun diğerlerinin arasından gayet başarılı bi şekilde sıyrılmış. ayrıca öyle heryerde her zaman cephane bulamıyosunuz. silahlar çok ilginç. Bu da oyunun gerçeklik olarak ayrı bir avantajı bence. gidip öldürmek oyunda pek işe yaramıyor. Stratejik olarak konuşmalarınızı yönlendirip, aldığınız bilgileri iyi şekilde kullanmalısınız. Advanture tadında bir fps.

merlin kazanı puanı : 89

resmi web sitesi : http://deusex.com/

oyun oynanışı (youtube) : http://tinyurl.com/7s6yre9

bazı ekran görüntüleri :

Sanver: