Championship Manager 01/02’yi Mart 2020 Güncellemesi ile Oynamak

Daha önce yayınladığım, Sensible Soccer oyunundan sıkıldıysanız (pek mümkün değil ama), biraz daha vaktinizi çalacak, eskilerin bildiği ve efsane olmuş Championship Manager 01/02 oyununun nasıl yükleneceğini göstereceğim. Hem de Mart 2020 verileri ile!

Not: Championship Manager sebebiyle hayattan ilişkinizi kesip, bana küfretmek yok!

Dosyalar

Öncelikle şu 3 dosyayı indirin:

  1. Oyunun kendisi: Tıkla (~290 mb)
  2. Oyunun yaması: Tıkla (~22 mb)
  3. Oyunun Mart 2020 güncellemesi: Tıkla (~15 mb)
  4. Oyunu büyük ekranda oynamak, ve başka özellikleri katmak için kullanacağınız yama: Tıkla (~1 mb)

Kurulum

Oyunun Kendisi

Şimdi Championship Manager ve diğer dosyaları nasıl kuracağınızı anlatayım:

  1. Virtual Clone Drive tarzı programlarla, .iso dosyalarının bilgisayarda nasıl CD-Rom gibi çalıştırılıp, kurulum yapacağınızı biliyorsunuzdur. Bilmiyorsanız, internete yazın çıkıyor zaten. Aslında tek yapmanız gereken, Virtual Clone Drive‘ı kurmak, ve .iso dosyasını programa tanıtmak.
  2. İlk dosyayı indirdiğinizde içindeki .iso dosyasını masaüstüne çıkarıp, Virtual Clone Drive tarzı bir programa tanıtın. Artık CD-Rom’a CD eklemişsiniz gibi olacak. Bilgisayarım‘a tıklayın, yeni sürücü içine girip, setup.exe dosyasına tıklayın. Oyunu kurun.

Yama Kurulum

  1. 2. Dosyadan (Yama dosyası) çıkan .exe dosyasını çalıştırın, otomatik olarak kurulum yapacaktır.
  2. Bu işlemler bittikten sonra, şimdi sırada, kurulum yaptığınız klasördeki .exe dosyalarının izinlerini ve çalışma şekillerini değiştirmek. Oyunun kurulum yapıldığı klasöre gelin. İçerisinde cm0102.exe şeklinde .exe dosyası var. Sağ tuşla tıklayın, Compatibility (Uyumluluk) seçeneğinden Compatibility Mode kısmını işaretleyin, ve aşağıda görüldüğü gibi Windows 98‘i seçin. Altta bulunan izin kısmına da Admin‘i eklemeyi unutmayın (Bu programı yönetici olarak çalıştırın).

Güncelleme Kurulum

  1. Championship Manager Mart ayı güncelleme dosyası için indirdiğiniz .zip dosyasına tıklayın, içindeki Mart ayı klasörüne tıklayın. Bir sürü dosya geldiğini göreceksiniz, hepsini oyun klasörünün içindeki “Data” dosyasının içine atın. “Dosyaları yenisi ile değiştirmeye izin veriyor musunuz” soruna da “evet” diyerek, tüm dosyaları yenisi ile değiştirin. 2020 Mart ayı güncellemesi yapılmıştır.
  2. Oyun bu şekliyle çalışıyor. Oyunu çalıştırıp, ilk gelecek ayarlar ekranında aşağıdaki seçenekleri işaretleyin:Not: Fonts seçeneğinden, traditionals‘ı da seçebilirsiniz, ben yukarıdaki fontu çok beğenmiyorum.

Patcher Kurulum

  1. Ancak şimdi gelelim, oyuna daha fazla özellik katmaya. Patcher dosyasını, .zip dosyası içinden çıkarıp, oyun klasörünün içine kopyalayın. Oyun klasörünün içindeki Patcher‘ı çalıştırdığınız zaman, karşınıza gelen ekranda şunları işaretleyin:Not: Ekran çözünürlüğünü 1400×900 yerine, kendi istediğiniz bir çözünürlüğe de çekebilirsiniz. Ben 1400×900’ü tercih ettim.
  2. Oyun artık harika çözünürlükte ve ayarlarla çalışıyor.

Türkiye Ligi’nin bittiği ve çekilmez olduğu şu günlerde Beşiktaş ile harikalar yaratıyor, Sergen Hoca’dan iyi olmasın ama namalup şekilde yoluma devam ediyor, Cristiano Ronaldo’lu Juventus ile 1-1 berabere kalarak ve grubumda 1. olarak UEFA Şampiyonlar Liginde kupaya doğru koşuyorum. Allah izin verirse Oğuzhanlı, Atibalı, Necipli Şanlı Beşiktaş’ımızı Dünya’ya bir kez daha duyuracağım. Belki Salah’ı da takıma katarım, tam karar vermedim, düşünmem lazım.

Not 01: Milli takımdan teklif bekliyorum.

Not 02: Bir sorunuz varsa, sanwhere.com‘daki gönderinin aşağısına yazın, en kısa zamanda cevaplamaya çalışırım!

Sanver: