MacFit Şikayet ve Hakem Heyeti Kararı

Macfit Şikayet: ben de evlenmeden önceki dönemde, evlilik sebebiyle çok duraksama yaşayacağımdan ucuz yollu ama etkili bir spor salonu arayışımı MacFit’te sonlandırmıştım. Spor salonunun nasıl olduğu konusuna değinmeyeceğim, kısaca ihtiyaçları karşılar nitelikte. Ancak yapılan uygulama kanunsuz olacak ki, şikayetim hakem heyeti tarafından haklı sonuçlandı ve paramı geri aldım. Evet inanması güç olabilir ama bir tüketici olarak paramı geri aldım! Aldım!!! Para bende şu an!

Soğuk bir kış günüydü! Eşimle birlikte çok yakınımızda bulunan ve fiyat olarak da çok uygun olan MacFit’e gidip tesisi bir gezelim dedik. Gezdik, gördük, gayet güzel. Aletler yeni, çalışanlar mutlu. Her kesimden gelen insan görmeniz mümkün. Bizi iadere edeceğini düşünerek ve “düğün-dernek işlerinden kurtulana kadar” fikrimizi benimsetecek kadar uygun bir zaman için aylık üye olmaya karar verdik. Kasım Ayı’nda, şubedeki bilgisayarlardan üyelik kaydı yaptırmak suretiyle üyeliğimizi tamamladık. Kasım Ayı’nın ortasında üye olduğumuzdan bizden tam üyelik ücreti alınmadı. Bu iyi bir şey! Ertesi ay, sistemi incelemek için, web sitesi üzerinden sisteme giriş yaptım ve kredi kartımın üyelik ödeme sayfasında yer aldığını gördüm. Aralık Ayı da gideceğimizden üyelik ücretini ödedik. Daha sonrasındaki ay yani Ocak Ayı’nda üyelik ücretinin arttığını gördüm. Aylık 95TL’den sanırım aylık 103 TL’ye çıkmıştı. Şubat Ayı, işlerimiz sebebiyle spora gidemeyeceğimizden üyelik aidatını yatırmama kararı aldık. Yani Şubat Ayı için 103TL’yi ödemedim. Şubat Ayı ekstreme göz atarken şunu farkettim ki Şubat Ayı için 2 adet üyelik aidatı kredi kartımızdan otomatik olarak çekilmişti. Ben Şubat Ayı’nda hiç spor salonuna gitmemiştim. Bu bana biraz garip geldi, çünkü öde ve çalış sistemi olan MacFit’te yıllık yerine, aylık üyelik yaptırdığınız zaman üyelik aidatını sizin ödemeniz gerekiyor. Mantıklı olan da bu. Ödeme yapmadığınızda ise spor salonuna girememeniz gerekir diye düşünüyordum. Şubat Ayı’nın 15’inde web sitelerinden üyelik iptali yaptım. Bana hiç olmazsa üyelik aidatımın yarısını vermeleri gerekiyor diye düşünüyordum. Hemen mesaj attım. Macfit Şikayet! Dedim ki, Şubat Ayı’nda hiç spor salonunu kullanmadım, bu sebeple bana, benden izinsiz çekim yapılarak alınan üyelik aidatımı geri verin. Ancak gelen yanıt hiç bir şekilde bu durumu kabul etmeyen nitelikteydi. Ve geri kalan yazışmalarda da aynı mesajı kopyala/yapıştır yaparak bana göndermişlerdi. Açıklama beni tatmin etmeyince, biraz araştırma yaptım. Bağlı bulunduğum Kaymakamlığın Hakem Heyetine başvurma kararı aldım. Hakem Heyeti için bir kaç web sayfasından bilgi aldım ve bir dosya hazırladım. Ödeme dekontlarını, olayı anlatan açıklamayı dilekçe halinde dosyanın içerisine ekledim. Nufus cüzdanı fotokopimi ve beraberinde bana firma tarafından gönderilen cevapları çıktı halinde koydum. Hakem heyetine, yarım kapaklı dosya ile verdim.

Macfit Şikayet Sonuç:

Hakem Heyeti benim dosyamı incelemiş. ve demiş ki:

  1. Üyeye her şekilde sözleşmeyi vermek zorundasınız. MacFit tarafından üyeye herhangi SÖZLEŞME ÖRNEĞİ VERİLMEMİŞ!
  2. Sözleşme üzerinde herhangi bir maddeyi üyeye dayatamazsınız. Yani tüketici ile kararlaştırmadan ve tüketiciye kabul ettirmeden fiyat arttırımı yapamazsınız! 95 TL olan üyelik ücretini, yılbaşında zam geldi diyerek (sözleşmede yazdığı halde) 103 TL yapamazsınız! Ama yapmışsınız! Buradan doğacak fiyat farkını üyeye geri vermelisiniz!
  3. Ücretlendirme hizmetin verilmesiyle başlar ve hizmet alınmadığında sözleşme sona erer. Bu durumda Şubat Ayı başında hizmet almadığım ve iptali 15 Şubat’ta yapmış olsam bile, Şubat Ayı için alınan ödemenin iade edilmesi gerekir.
  4. SÖZLEŞMEYE, İPTAL YAPILMADIKÇA SÜRENİN UZAYACAĞINA İLİŞKİN MADDE KONULAMAZ.
  5. Yapılan her iş öncesinde tüketicinin onayının alınması gerekmektedir.

Tüm bunlara ilişkin, alacağım olan 238 TL’yi yani Şubat Ayı üyelik aidatının tamamının ve Yılbaşı zam farkının 15 gün içerisinde bana ödenmesine ve bir de 1 ay içerisinde tüm bu şikayet dolayısı ile 24 TL’nin Hakem Heyetine ödemesine oy birliği ile karar verilmiştir.

MacFit iadeyi sorunsuz bir şekilde yaptı. Tüm bu yazı benim gibi madur olduğunu düşünen ve hakkını aramak isteyenlere gelsin. Hakkınızı arayın! Spor yapın! 😕

Sanver: