Sensible World of Soccer SWOS 2020

Swos 2020, uzun adıyla “Sensible Word of Soccer“, arkadaşlar arasındaki adıyla “Sensible Soccer“, yani 90’ların en popüler ve eğlenceli futbol oyunu! Artık 2020 kadroları ile birlikte. Birazdan size, orjinal oyunu nereden alır, nasıl kurar ve üzerine paketleri nasıl yüklersiniz konulu bir anlatım yazacağım…. Yazıyorum!

Not 1: Eski oyun hakkındaki yazımı burada bulabilirsiniz.

Not 2: Elinde Swos eski sürümü olanlar varsa, sadece 2020 paketini kurarak da 2020 kadrolarına ulaşmaları mümkün olacak.

Öncelikle oyun, güncel kadroların yanında görsellerin ve seslerin de değiştiği bir paket sunuyor. Spiker seslerini, topun rengini veya çeşidini ayarlayabiliyorsunuz, hatta saha hatlarını bile ayarlamanız mümkün.

Oyunun orjinal versiyonunu almak isteyenler, buradan Sensible World of Soccer 96/97 ‘yi $5.99’a alabilirler (GOG.com).

Sonrasında sensiblesoccer.de adresinden kendine göre “Total Pack” paketini indirip(500mb), orjinal oyun üzerine kurabilirler. Paket kurulumunda, orjinal oyunun nereye kurulduğu soruluyor, yani orjinal swos.exe‘yi arıyor. Bu kısımda, ilgili swos.exe klasörünü seçerek (seçtiğinize emin olun), kuruluma devam edebilirsiniz.

Karşınıza çıkan ekranda, sırasıyla:

  • PLAY: oyunu oynamak için başlatma ekranı, buradan da bir kaç ayar değiştirebilirsiniz.
  • SWOS: Tüm ayarları seçin, kaydedin veya değiştirin.
  • TEAM DB: Hangi yıl kadroları ile oynanacağını seçin, 96/97’den 2020’ye kadar var. isterseniz kendi kadrolarınızı oluşturun.
  • GRAPHICS: Saha ve oyuncu grafiklerini seçin, değiştirin.
  • SOUND: menü müziği, oyun içi yorumcu ve spikerleri seçin.
  • LAUNCHER: Çok ilgili olmasa da hangi tip başlatıcı kullanacağınızı seçin, ben SWOS – PC’yi seçtim mesela.

Oyun ayarlarını yaptıysanız, daha sonrasında PLAY bölümünden, LAUNCH GAME butonuna basarak oyunu başlatabilirsiniz!

Bonus: Bu da size benden bir güzellik; orjinal oyun içindeki tüm spiker reaksiyonlarını dinleyebilirsiniz: https://soundcloud.com/playaveli/sets/swos-9697-full-commentary

Sanver: