SMS Reklamlarından Bıktınız mı?

SMS nedir?

MS (İngilizce Short Message Service; Kısa Mesaj Hizmeti), cep telefonu aracılığı ile yazılan mesajın bir cep telefonundan diğer bir cep telefonuna gönderilmesi, mesajlaşması hizmetidir.

Kısa mesaj, 2G ile ortaya atılmış ve kullanıcıların aralarında 160 harfe kadar yazılı mesajlar yollamalarına olanak tanıyan bir uygulamadır. 3G’de de desteklenen bu uygulama, yerini çok yavaş bir şekilde MMS’e bırakmaktadır.

Gizlilik :

Sessiz SMS’lerle kişiler takip edilebilir. Almanya’da 2010 senesinde 440 000 sessiz SMS, kişileri takip etmek için federal polis tarafından atılmıştır.

SMS : Kısa Mesaj reklamServisi;

Tek kelimeyle yeter! Bu kadar teknolojinin içinde, sms ile reklam alan tek milletizdir eminim. Bu reklamların vergisi ödeniyor mu çok merak ediyorum. Beni nasıl kendi şahsi telefonumdan, hiç bir izin vermediğim halde rahatsız edebiliyorlar bunu anlayabilmiş değilim. Hiç bir avukat,hakim,savcı veya millet vekilinin cep telefonuna böyle mesajlar atılmıyor mu? Bu konuda hiç bir şey yapılmıyor, meclisimizde konuşulmuyor. Bunları atan reklam şirketleri denetleniyor mu? Nereye kadar?

Kanun :

TBMM Sanayi Ticaret Komisyonunda 18 Ocak 2012 günü görüşülen konu, “Elektronik Haberleşme Kanun tasarısı ile, kullanıcılara önceden izin almadan, SMS ve e-posta atılamayacak” maddesini içeriyordu. Bu tür faaliyetler için kişiden yazılı ya da elektronik ortamda onay olacaktı. Alıcılar bu iletileri hiçbir gerekçe göstermeden ret hakkına da sahip olacaktı. Ne oldu? Hiç bir şey…

Kredi kartı borçunuzu bölelim mi? “Bölün de kurtulayım” demek geliyor insanın içinden! Mafya dediğin adam delikanlı adamdır en nihayetinde, yamuk yapmaz! İstenmediğini anlar, sessiz sedasız çeker gider! Racona ters hareket yapmayın!

Dominostan yaz fırsatı! yaz yaz pizza yedirdiniz bize! Kim verecek hesabını? Bütün futbol maçlarında pizza yiyoruz! Ama gol atamıyoruz? Hani Dominosla maçlar daha zevkli geçiyordu?!

Ücretsiz Kombi Bakımı! Kardeşim bizim evde kombi yok? Gelip neye bakım yapacaksınız? Gelin isterseniz, bakışırız!

Bank Asya’dan Kredi? Hani müslüman bankaydınız olm siz? Kredi vermeye, tonlarca faiz almaya, benim şarjımı ihtiyacım olmayan bir mesajla bitirmeye hiç mi utanmadınız?

Dekoryapi? ilerde zengin olursam, bir tek sizden ev almayacağım! Bunu böyle bilin kardeşim.

Raspberry? Doktor Özil tavsiye etmişmiş, sağlığa iyi geliyomuşmuş. Telefona iyi gelmiyor kardeşim.

D-Smart Şu hayatta deseler ki TV’de sadece D-Smart çalışıyor, başka bir alternatifin yok, LCD ekranı tepsi yapar, üzerinde pirinç ayıklarım!

Engellenmiyor mu? :

Tamamen kapamak için aşağı kısmı okuyun; görmeyi engelleyebilirsiniz. Android, Windows ve iOs’daki çeşitli programlarla gelen SMS aslında hiç gelmemişcesine siliniyor veya ekrana yansıtılmıyor. Peki bu bir kurtuluş mu? Kısmen kurtuluş, şarjınızın bitmesini engelleyemiyorsunuz ama hiç olmazsa günde 9 tane gelen reklamları görmediğiniz için siniriniz bozulmuyor.

Program: Android kullanıcıları için BlackList biçilmiş kaftan. SMS içinde geçen kelimelerden, belli bir numara ile başlayan numaralara kadar engelleme yapabiliyorsunuz. İsterseniz sizi belli kişilerin aramasına izin veriyorsunuz. 444 ile başlayan tüm numaralar bende engelli olduğundan, reklamcıların araması konusunda bir sıkıntı yaşamıyorum. Kesinlikle tasiye ederim.

Edit : Android için sms kapama rehberi :

  1. Mesaj bölümüne gelin.
  2. (menü tuşu ile)  Ayarlar.
  3. Otomatik Al (Yanındaki tik işaretini kaldır)
  4. Bildirimler (Yanındaki tik işaretini kaldır)
  5. Arkanıza yaslanın ve gelmeyen SMS’lerin (hepsinin) zevkini çıkarın.

Uzun lafın kısası, is te mi yo ruz! Hatta : #smsalmakistemiyorum

Şarjım bitti kısa kesiyorum. Bye 😕

 

Sanver: