Tomoe Nine

Büyük büyük büyük büyük büyük büyük büyük büyük büyük büyük büyük babannemin bir samuray olduğunu ve hatta Tomoe Gözen’in ta kendisi olduğunu öğrendim :

“Samuray sınıfı elbette sadece erkeklerden oluşmuyordu. tarih kitaplarında gözardı edilmesine karşın kadınlar samuray döneminde, özellikle de bu dönemin başlarında önemli bir role sahipti. samurayların eşleri, savaş zamanlarında evlerinin sorumluluğunu üstlenir; hasat, hizmetliler ve mali işlerle ilgilenirdi. dövüş sanatları eğitimi gören ve naginata adlı kılıcı kullanmada usta olan birçok samuray kadını, saldırı karşısında evini savunurdu. hatta bazen savaş alanında erkeklerin yanı başında çarpıştığı da olurdu. en ünlü kadın savaşçılardan biri minamoto yoşinaka’nın karısı tomoe gozen’di. gempey savaşı (1180-85) sırasında taira beyliğine karşı cesurca dövüşen gozen, bir ok ve kılıç ustası olarak nam salmıştı.”

Tamoe ninem! Soyadına dikkat! Gozen! Evet bu bilgi hayatımı değiştirdi. O günden sonra evde kimono giymeye başladım, yakında dışarda da giyicem. Gayrettpe emniyet müdürlüğüne samuray kılıcı taşıma ve kullanma ruhsatı almak için dilekçe verdim, cevap bekliyorum. Ekrem abiye sordum, evin çatısında kaç kiremit var diye, cevap vermek istemedi. Anladı içimdeki panter’in ne kadar kuvvetli olduğunu; yılanın ne kadar kıvrak ve panda sevgisinin ne kadar büyük olduğunu!

Artık evde :

-konaği gan şi !
-yama me maşte…
-yavmeee!
-asuha huğa haydaaa!

nidaları ile dolaşıyorum. Haykırıyorum ağzıma gelen samurayca sözcükleri, birer birer dökülüyorlar ağzımdan, bir çocuğun elindeki dondurmanın eriyen kısmından damlayan süt taneleri gibi.

(haykırışlarımın ne anlama geldiklerini bilmiyorum, hatta anlamları olduğunu bile düşünmüyorum, sadece büyük babanneme konsantreyim.)
PS: Düşünmüyorum öyleyse yokum. Demek ki ninjalar böyle yok olabiliyor aniden, zihinlerini temizliyolar ve puf! Yok oluyolar…
çok yakında kendimi dünya barışına adıyacağım, çok az kaldı, çok!

Ayrıca, Tomoe Gözen’in benim büyük büyük büyük büyük büyük ninem olması ile ilgili olarak samuray olduğumun kanıtı niteliğinde yazıdır bu aslında, inanmayanlar varsa aşttaki bağlantıdan araştırmasını yapabilir.

Ayrıntılı bilgi için bakınız : http://en.wikipedia.org/wiki/Tomoe_Gozen

Sanver: