VPN ile James Bond Olmak

Engellenmiş sitelerden bıktınız mı? İnternette takip edildiğinizi mi düşünüyorsunuz? Paranız yok mu? Para konusunda pek bişeyler yapamayabilirim ama VPN ile ilgili iseniz bu yazı tam siz, internet gezginlerine göre diyebiliriz. Şöyle ki, eğer internette gezerken kimliğinizi kısmen gizlemek, James Bond vari hareketlerle ajanlık yapmak ve engellere takılmadan sitelerde özgürce gezinmek istemez misiniz? Nasıl da istersiniz di mi! Sizi keretalar.

VPN Nedir?

VPN, Virtual Private Network, yani Sanal Özel Ağ’ın kısaltılmasıdır. VPN sayesinde ağlara uzaktan erişim sağlanır. VPN sanal bir ağ uzantısı oluşturduğu için ağa fiziksel olarak bağlıymış gibi görünür. Kısacası VPN, internet üzerinden başka bir ağa bağlanmayı sağlayan bağlantı çeşididir.

Olaya güvenlik tarafından bakıyorsanız, olay şöyle : bir müslümanın 1 bağlantısı varsa, hepsini başka bir yere aktarsın, ve sanki o aktardığı bilgisayardan bağlanıyormuşcasına internette takılsın. Bu bilgisayarın yan odada, aynı binada, veya aynı şehirde olmasına gerek yok. Aklınıza gelebilecek en uzak yerde bile bu bilgisayarı kiralayabilir, üzerinden internette takılabilirsiniz. Bu da size, ülkenizde engelli olan sitelere, başka ülkeden bağlandığınız için girebilme imkanını verir. Ve hatta, siz internette gezinirken, IP adresinizi kullanmadığınız, uzak bilgisayarın IP adresini kullandığınız için bir bakıma gizlilik imkanı da sağlıyor.

Günümüzde “Hacker” diye tabir edilen, tüm kötü niyetli kullanıcıların uyguladıkları yöntem budur. Ancak bu kadar basit değildir. Eğer paranoyaklık derecesinde gizlilik istiyorsanız, yapmanız gerekenler biraz daha karmaşık. Uzakdoğu’da , PayPal ile ödenmiş bir bilgisayarlara sahip olup, hatta para transferlerini ve ödemeleri de halka açık bir kablosuz bağlantı üzerinden yapın. Bu bilgisayarları birbirine yönlendirip üzerinden internete giriş yapabilirsiniz. Bu sayede sizi takip eden kullanıcı, bir zaman sonra sizi izleyemeyi sürdüremeyecektir. Hatta kesinlikle bulamayacaktır.

Buradaki asıl amacım, kesinlikle nasıl gizlenerek, saman altından su yürütebileceğinizi anlatmak değildir; sadece bu işi yapanların nasıl yaptığını belirterek sizi bilinçlendirmek ve topluma yararlı birer evlat haline getirebilmektir. Kaldı ki bu işi öğrenerek, sakın gizlendiğinizi falan sanmayın. Bu olay işin sadece başlangıç mantığı. Bunun sonrasında bir okyanusa açıldığınızı da unutmayın! Yani siz cahiller yolun çok başındasınız. He ben neden mi VPN kullanıyorum, tabii ki iş için.

Olaya güvenlik tarafından bakmıyorsanız, olay şöyle : çok da bir önemi yok hani, ben güvenlik tarafını sizlere anlatmak istiyorum. Yoksa VPN, eposta veya oyun sunucusu olarak da kullanılabilir.

Görselde görüldüğü üzere, burası bir datacenter, yani veri merkezi. O blokların içinde gördükleriniz de bilgisayarlar. Her bir rafta bir bilgisayar duruyor. Bu bilgisayarın içinde de yüzlerce ve bilgisayarına göre binlerce kullanıcı var. Yani bu merkezde belki de milyonlarca insanın verileri duruyor.

VPN Nasıl Kiralanır?

2 GB kotası olan bedava VPN için bu yazımı da gözden geçirebilirsiniz: 2 GB Bedava VPN Kurulumu

Tabii ki internetten; size güvenlik açısından nereden bir VPN sahibi olduğumu söylemeyeceğim. Ancak Uzakdoğu menşeyli, güzel hizmet veren bir çok VPN sevrisi olduğunu söylebilirim. Neden Uzakdoğu derseniz de, madem konumuz gizlilik, bu adamlarla iletişim kurmak çok zor, hakkınızda sorgulama yapmak da bir o kadar zor olacaktır. Bunlardan bir tanesini, veya ucuz olan diğerini seçebilirsiniz. Altta hangi özelliklerde VPN kiralamanız gerektiğini, ve bu VPN’i nasıl kurup, üzerinden bağlantı sağlayabileceğinizi anlatacağım.

VPN Nereden Kiralanır?

aşağıdaki bağlantılardan, en iyi ve tanınmış VPN sağlayıcılar hakkında bilgi alabilir, özelliklerini gözden geçirebilirsiniz :

Bunların yanında, kendiniz de araştırma yapabilirsiniz. Aşağıda, test için kullandığım Digital Ocean firması üzerinden anlatım yapacağım. Firma güzel olmakla kalmıyor, hem size farklı ülke imkanları sunuyor, hem de destekleri harika. Fiyatı da cabası. Ayda 5 $’a üye olabiliyorsunuz. Hatta hesabınızdaki para günlük olarak çekildiğinden, yıllık ödeme yapmak zorunda değilsiniz, istediğiniz gün hizmeti durdurabilirsiniz.

Buraya tıklarsanız 10$’lık krediniz, deneme amaçlı üye olduğunuzda sisteme yükleniyor. Tıklamasanız da yükleniyor olabilir. Ama siz yine de tıklayın.

Hangi Özelliklerde Bilgisayar Kiralamalıyım?

OpenVPN ve Ubuntu için 256 MB RAM’i olan herhangi bir bilgisayarı kiralayabilirsiniz. Bunun yanında internette ne kadar süre geçirdiğinizle ilgili olarak, transfer miktarının da önemli olduğunu belirtelim. OpenVPN için 512 MB Ram‘e sahip, aylık 5 $’lık (droplet) kiralama yapabilirsiniz. Digital Ocean, bu bilgisayarların kiralanan her birimine droplet (damlacık) diyor.

Kiralanmış Uzak Bilgisayara Ne Kurmalıyım?

Ubuntu üzerinde kullanılan OpenVPN , iyi sonuç verecektir diye düşünüyorum. Herhangi bir yerde bir bilgisayar kiraladığınızı varsayarak, anlatıma başlıyorum. Öncelikle bağlantı kurup, komut yazacağımız bir program lazım :  Putty. Programı indirip, kurun, ve ilgili yerleri doldurarak uzak bilgisayara bağlantı sağlayın. Aşağıdaki şekilde bir görüntüye sahip olacaksınız, ancak görsel örnektir, belirteyim.

Not: Digital Ocean’dan kiralama yaparsanız, yukarıda bahsi geçen programı kurmadan, tarayıcı üzerinden komut yazabileceğiniz bir afacan sağlıyor size, bu sayede web sayfası üzerinden komut yazarak da uzaktaki bilgisayarınızı kontrol edebilirsiniz.

Hangi İşletim Sistemini Kullanmalısınız?

Digital Ocean, size bir çok işletim sistemi ve sürümü sağlıyor, ancak Ubuntu bu konu ve seçtiğimiz bilgisayar seviyesi için gayet uygun, ben 12.04 sürümü üzerinden anlatım yapacağım.

32 Bit vs. 64 Bit?

VPN hizmetini, sadece engelli siteler ve güvenlik için kullanmak istiyorsanız kesinlikle 32 bit! 32 bit, 64 bit’e göre, bu seviyedeki bir bilgisayar üzerinde çok daha güzel sonuç veriyor, ve gelen her isteği sorunsuz bir şekilde karşılıyor.

Hangi Ülkeden Bilgisayar Kiralamalıyım?

“Ne kadar uzak olursa, sıkıntılar da o kadar uzak olur” şeklinde olaya yaklaşmayın sakın, ping gecikmesi denen bir gerçek var ve siz bunu bilmiyorsunuz. Bir bilgisayar ne kadar uzakta olursa, gecikme de o kadar fazla olacağından, bazı durumlarda veri gönderip almanız gecikebilir, kayıplar fazlalaşabilir vs. Çok yakın bir yeri seçmenin de bir espirisi yok yalnız, onu da hatırlatayım. Hatta gidip İstanbul’dan kiralama yaparsanız, bir daha benim sayfamı ziyaret etmeyin, açıkça söylüyorum. Sonra vay efendim “VPN ile bile yasaklı sitelere giremiyorum” olmasın. Aşağıda Digital Ocean ile hangi ülkelerde uzak bilgisayar sahibi olabileceğinizi görebilirsiniz.

Uzak Bilgisayarı Kiraladım, Şimdi Ne Yapmalıyım?

“Arkanıza yaslanın ve keyfini çıkarın” demek isterdim, ancak OpenVPN kurulumu yapıcaz, bilgisayar başına geri dönün. Terminaldeyken (yukarıda açıkladığım siyah ekran) komut satırına :

sudo wget http://swupdate.openvpn.org/as/openvpn-as-2.0.24-Ubuntu12.i386.deb

32Bit’lik sürümü bulunduğumuz klasöre indirdik. Şimdi indirdiğimiz dosyayı sisteme kuralım.

dpkg -i openvpn-as-2.0.24-Ubuntu12.i386.deb

Yükleme sırasında, üst yönetici kullanıcı adı “openvpn” olarak atanıyor. Bunu daha sonra istediğimiz gibi değiştirebiliriz. Ancak öncesinde, bu kullanıcıya bir şifre ayarlayalım :

sudo passwd openvpn

Şifreniz 12345 gibi basit bir şey olmasın lütfen, ele geçirirler Allah muhafaza!

Admin Paneli : https://IPAdresiniz:943/admin
Bağlanan Paneli: https://IPAdresiniz:943/

yukarıdaki bağlantıları kullanarak, IPAdresiniz yerine de, sunucu ip adresinizi yazarak, OpenVPN admin paneline ulaşabilirsiniz. Zaten sistem kurulumdan sonra size bu adresin ne olduğunu ekrana yazıyor, bir yere not edin, bol bol kullanacağız.

Bağlanan panelinden, sisteminize indirebileceğiniz bir programcık aracılığı ile OpenVPN’e bağlanabilirsiniz. Eğer, IP adresinizi girerek Admin Paneli açamıyorsanız, nette 1-2 arama yaparak, ayarların 1 “interface” e yönlendirilmesini sağlayın. Digital Ocean‘ın kurulum sayfasındaki yorumlara bakın derim.

Sonrasında tek yapmanız gereken, bağlandığınız sistemden programcığı açarak, kullanıcı adı ve şifre ile bağlanmak. Android için olan versiyonun adı OpenVPN Connect. Google Play üzerinden kurumu yapın, sonrasında da programın ayarlarından, import -> server import seçeneklerini seçerek, ayarların otomatik yapılmasını sağlayabilirsiniz.

Not: OpenVPN sadece 2 kullanıcının bağlanmasına izin veriyor.

Evet, artık istediğiniz siteye yukarıdaki uzak bilgisayarınız üzerinden bağlanabilirsiniz. Hiç bir yere bağlı olmadan, özgürce gezinebilir, instagramda arkadaşlarınızı beğenebilirsiniz. Bundan sonra tek başınasınız; beni görmediniz ve tanımıyorsunuz!!!

Sanver: