Yeni Bir Digiturk Faciası

Digiturk Play üyesi olmadığımı bilmeyen kaldıysa ya internete bağlı değildir, ya da henüz elektrik hizmet almıyordur.  Üye olmaktan bazı durumlar mutlu olsam da, bazı durumlarda (özellikle işinizin halledilmesini istediğiniz anlarda) kesinlikle mutlu olmuyorum.

Olay şudur : geçtiğimiz sezon biten üyeliğimi yenilemek için 2013 Kasım ayında yapılan Beşiktaş –  Fenerbahçe derbi gününü seçtim. Nasılsa maçlara gidiyorum, gidemediğim maç olursa satın alırım mantığıyla Beşiktaş – Fenerbahçe derbisini Digiturk Play üzerinden satın aldım. 29.99 TL, ödemeyi sanal kartımla yaptım, dekontu hali hazırda kayıtlarda var. Daha sonra bu parayı 1 maça vereceğime, 1 sezonluk paketi alır, diğer takımların maçlarını da izlerim dedim, ve hemen Digiturk Play hizmet hattını aradım. Bu arada önce Digiturk’e bağlanıp, arkasından derdinizi anlattıktan sonra Digiturk Play’e bağlanmanız sağlanıyor, derdinizi her defasında 2 kere anlatıyor ve yoruluyorsunuz. Sinir katsayınız da derdinizi anlatamamanızın verdiği stres ile artıyor. Derdinizi anlatmadan Play bölümüne bağlanmak isteseniz bile, boşu boşuna hem Digiturk müşteri temsilcisine hem Digiturk Play müşteri temsilcisine bağlanmayı bekliyorsunuz. Yoğun günlerde tam bir felaket oluyor.  Neyse, görevli öncelikle sezonluk paketi almamı, daha sonra zaten derbi maçının ücretinin bana en geç 7 iş günü içerisinde geri ödeneceğini söyledi. Kısa kesiyorum :  ödenmedi. Farklı bir sonuç da beklemiyordum zaten. Ha bu hafta öderler, ha gelecek ay öderler diyerek olay bugüne kadar geldi. Cumartesi günü Digiturk Play’i aradım. Özür dilerim : Digiturk’ü aradım, beni Play’e bağladılar!

Sonrasında derdimi anlattığım Mert Bey,

  • bana sistemde yapılan ödemelerin göründüğünü, fakat sezon paketi aldığım gün derbi maçını almadığımı, sistemde gözükmediğini söyledi(1).
  • Ben de O’na aldığımı söyledim.
  • O alsanız sistemde görünür dedi(2).
  • Ben aldığımı ve kendi sistemimde(Online Bankacılıkta) gördüğümü söyledim.
  • Bana böyle bir şey olamayacağını, hata yaptığımı söyledi(3).
  • Ben de O’na elimde dekont olduğunu, bunu isterlerse kendilerine göndereceğimi söyledim.
  • Bana böyle bir şey olamayacağını, hata yaptığımı tekrar söyledi (4).
  • Ben O’na olayı anladığımı, söylediklerini anladığımı, tekrar etmemesi gerektiğini ve sistemde bir hata olabileceğini söyledim.
  • Olayın şu şeklide olduğun hatırlattı : sisteme bir ödeme yapıldıysa sistemde görünür(5).
  • Ben Mert Bey’in benimle dalga geçtiğini ve beni başka bir yetkiliye bağlamasını söyleyince 1 sn sizi bekleteceğim dedi, ve beni bekletti.

Kısa bir bekleyişin ardından, benim kaydımı almak istediğini, konuşmaların dinleneceğini ve sistemdeki sorunun araştırılacağını belirten Mert Bey, benim özellikle “Ev telefonundan aranmak istiyorum” notumu da açılan şikayet dosyasına ekledi. 24 saat içinde aranacağımın bilgisini veren Mert Bey telefonu kapadı. Peki 24 saat içinde arandım mı? Hayır! Tabiki, her zaman ki gibi hayır. Bu profesyonelliği onlardan beklemiyordum da zaten. Gerçi bu kadar beklentimi boşa çıkarmayan! firmayı neden şikayet ediyorsun diyebilirsiniz. Neyse uzun lafın kısası, ben bunları tekrar aradım. Beni tekrar  Digiturk Play’e bağladılar. Sonrasında karşıma çıkan Birşey Hanım’a durumu özetledim. Sonrasında gerekli notu aldığını, arkadaşlarını uyaracağını ve benim bir kez daha “Ev telefonundan aranmak istiyorum” notunu da eklediğini belirtti ve kapattı telefonu.

Cep telefonundan aradım! Benim sistemimde bu tip numaralar (gereksiz binlerce konu ile beni meşgul ettiklerinden ) engellidir, engelli olduğu için de arama meşgule düşüyor. Ev telefonundan aranmadığım için şaşırdım mı? Hayır, tabiki, her zaman ki gibi hayır! Bu aramayı görünce yine Digiturk’ü aradım ve Digiturk Play’e bağlantımı istedim; karşıma çıkan Mert Bey’e (tesadüfe bakın! ama bu Mert Bey, aynı ses tonuna sahip başka Mert Beymiş!)  durumu özetledim, o da beni kısa bir süre beklettikten sonra, iadenin 7 iş günü içerisinde yapılacağını belirtti. Bugün itibari ile bu 7 iş günü başladı. Geri ödemeyi zamanında yapmalarını bekliyor muyum? hayır, tabiki hayır, her zaman ki gibi hayır.

Tüm içtenliğimle şu firmanın bir an önce bu saçma müşteri hizmetleri (Çağrı Merkezi) firmasından kurtulmasını ve kendine ait profesyonel bir departman ile hizmet vermesini bekliyorum. İnşallah Digiturk Müdürlükten bir yetkili bunu okur ve benimle iletişime geçer.

Siz siz olun, hata yapmayın, yoksa Digiturk hatanızı affetmez! 😕

4 Şubat Edit : 31 Ocak’ta ödememi yapıp beni utandırmayı başardılar. İşlerini düzgün yapsınlar, ben utanmaya razıyım. tşkler 😕

Sanver: